45-годишен турски гражданин влиза ефективно в затвора, тъй като е заловен при опит да мине нелегално Дунав мост по време на условна присъда за същото деяние.
През ноември миналата година Селехатин Ю. се кандидатирал за кмет в кюрдски район в Турция, но не спечелил. Той бил член на противниковата на президента на Турция Реджеб Ердоган партия и от страх да не го линчуват, опитал да влезе нелегално в България. На границата обаче Селехатин е заловен и Районният съд в Елхово му постановил условна присъда от 3 месеца с три години изпитателен срок, която влязла в сила на 27 декември.
Турчинът подал молба до българските служби да получи статут на бежанец, но междувременно решил да избяга в Западна Европа. За целта отишъл в Добрич, свързал се с ром, който се наел да го изкара извън България с личната карта на чичо му срещу 1000 евро. На 22 януари двамата пристигнали на Дунав мост, но граничните служители видели, че между Селехатин и лицето от снимката на представената лична карта има разлика, и след справка установили измамата.
Добричкият циганин е задържан за каналджийство, а 45-годишният турчин е изправен пред Районния съд, който в края на миналата седмица реши Селехатин да излежи отложеното му наказание от съда в Елхово -три месеца затвор при общ режим. 
Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок.