Венчавката, освен празник, е и отговорност към обществото, към децата, които ще отгледате! Днешният брак изгражда връзка, все едно ще пътувате с кораб на далечно пътешествие. Дългият път, по който поемате, ще има не само сладости, но и горчивини. Уважавайте се и се обичайте, вярвайте един в друг и се подкрепяйте. С тези думи кметът Пенчо Милков се обърна към влюбената двойка Евгения и Велислав, които вчера пред него произнесоха заветното „Да“. Милков в ролята на длъжностно лице лично бракосъчета младоженците, избрали за ден на сватбата си празника на влюбените.
20-годишната Евгения и 27-годишният Велислав бяха последната от четирите двойки, които преминаха на 14 февруари през ритуалната зала на общината. Те споделиха, че случайно са избрали датата, като впоследствие са се сетили, че е денят на влюбените. 
Кметът Милков беше подготвил и подаръци за младоженците, които да им останат хубав спомен от деня, в който са си казали „Да“ - картина и бутилка вино, което да отворят на 5-годишнината от сватбата. 
Следващият ден, към който има по-силен интерес, е 20 февруари заради повтарящите се двойки в датата. Тогава шест двойки са заявили желание да сключат граждански брак.