Над 200 души на премиера на стихосбирка. Едва ли са повече от неколцина поетите у нас, които могат да го постигнат. Но в Русе се случи, при това на представяне на дебютна стихосбирка - „Слънцето в мен“. Нейн автор е Мария Иванова, позната като журналист, пиар, допреди няколко месеца шеф на общински пресцентър, а сега - човек на думите и експерт в сферата на комуникациите и организирането на различни събития.
И макар че Мария, избрала творческия псевдоним Богомила, вече няма висока публична позиция, на представянето на книгата й в зала „Европа“ на Доходното здание в четвъртък вечерта имаше общински служители и съветници, там бяха депутатът Пламен Нунев,  зам.областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов и други известни фигури. А това трябва да значи нещо.
Специален гост беше Наско от знаковото предаване на „БГ Радио“ „Любими песни за любими хора“, който разказа за приятелството си с домакинята и как покрай нея е открил и заобичал Русе.
Премиерата беше част от артсалона „Любов и вино“ и се вписа органично в него. За това помогна и професионализмът на водещия - директора на общинското предприятие „Русе Арт“ Мариан Савов. Младата Мери-Ан Савова подари на всички два чудесни танца, една от русенските гордости в артистичния свят - Ралица Паскалева, отправи видео поздравление и прочете стих, с видеопослание се включи и най-разпознаваемият по света българин Христо Стоичков и това си има причина.
Точно на дебюта на книгата на българската суперзвезда във футбола у Мария е покълнала идеята да издаде стихосбирка. Иначе пише отдавна, първите й опити са още като дете, а първата й публикация е още като ученичка във вестник „Утро“.
Стиховете й явно са оценени, защото това е първата стихосбирка с логото на „Софтпрес“ - една от утвърдените марки с десетилетна история. В Русе беше и издателката Мария Стефанова, която получи специални благодарности от поетесата, чието творчество е харесала и предлага на читателите. А книгата може да се нарече истинското творческо раждане на поетесата Мария Богомила, макар че тя публикува стихове и във Фейсбук, където има над 4000 почитатели и последователи.
Книгата „Слънцето в мен“ може да бъде закупена в книжарниците „Хеликон“, „Сиела“, както и в сайта на „Софтпрес“.