Подслушването на президента Румен Радев е ставало със знанието на министър-председателя Бойко Борисов. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев, който се възмути от факта, че е бил върнат негов въпрос.

„Става дума за един мой въпрос, който беше към министър-председателя. Той беше свързан с подслушването на генерал и съответно на президента”, разкри какъв е бил въпросът му.

От своя страна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева каза, че работи по правилник и призова депутатите да се запознаят с него.

„Аз работя изцяло по правилник. Вашето възражение беше разгледано на Председателски съвет и този въпрос не следва да се реализира по правилника на глава 9, така както е решил председателският съвет. Искам да ви дам мои аргументи. Нека колегите и нашите зрители да разберат за какво става дума“, заяви Караянчева. Тя поясни, че министър-председателят има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС, което значи общ характер, контрол, който не предполага конкретност, администриране и въздействие по същество.

„Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цветан Стойков не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя“, допълни Караянчева и уточни, че парламентарният контрол по отношение на ДАНС се извършва от съответната парламентарната комисия.

На това Георги Свиленски отговори с упрека, че има двоен аршин спрямо тях и поиска да им се даде списък с теми, по които Борисов да бъде питан.