Волейболистите на „Дунав“ за втори път бяха на косъм от победа над ЦСКА в първенството на Суперлигата, но отново загубиха по най-болезнения начин. Дунавци водеха с 2:0 в софийската зала „Васил Симов“ и имаха два мачбола в така важната среща, ала сценарият от есенния двубой в Русе се разигра като под индиго - 2:3.
Какъв малшанс в мач, който трябваше да отговори до голяма степен на въпроса кой от двата тима ще се добере до място в Топ 8!
Загубата свали русенския отбор до деветото място и въпреки че теоретическите шансове за позиция в осмицата все още са налице, изниква поговорката за изпуснатото питомно и подгоненото диво.
„Дунав“ направи чудесни първи два гейма - 25:20, 25:23. „Червените се измъкнаха в третата част, която спечелиха след инфарктни обрати - 26:28. Оттам дунавци като че ли се попрекършиха, почнаха да грешат наивно, отстъпиха четвъртия гейм с 15:25, а в тайбрека и психологическото превъзходство на домакините вече бе налице - 11:15.
Мач с огромен заряд и разбираемо много нерви! „Армейците“ се нахвърлиха на няколко пъти срещу съдиите, треньорът на „Дунав“ Данаил Милушев също избухна веднъж срещу реферите и получи червен картон.
Над всички в русенския отбор бе Иван Чолев. Човекът, който на практика не тренира с тима и идва само за мачовете му от Казанлък, приключи с 25 точки /!/, от които 6 аса и два блока. Петър Бъчваров завърши с 14 точки.
В следващия си мач на 21 февруари дунавци ще гостуват на „Черно море“ във Варна.
„Дунав“: Мартин Кръстев, Симеон Добрев, Петър Бъчваров, Ангел Велков, Леон Тончев, Ангел Павлов, Георги Манчев, Иван Чолев.