Федерацията по волейбол забърка невъобразима каша с програмата и мачовете на „Дунав“. До понеделник беше ясно и написано с големи букви - русенци трябваше да играят вчера срещу ЦСКА в София, а в събота да бъдат домакини на „Славия“. През есента нашите гостуваха на „белите“, така че „реваншът“ по схемата на първенството в Суперлигата би следвало да е до Дунава. 
В късния следобед в понеделник обаче се спуска необяснимо решение - двубоят срещу „Славия“ да се играе на 11 февруари /вчера/, и то в София /!/, а на 12 февруари /днес/ да се излезе на паркета, пак в столицата, и за среща с ЦСКА. 
Прекрасно - два мача в два дни, при това последната среща на дунавци срещу „Пирин“ /Разлог/ не бе толкова далеч - на 9 февруари!
„Утро“ се свърза с лагера на русенския тим, за да разбере какви съображения са наложили преобръщане на програмата с главата надолу и защо феновете на волейбола в Русе ще останат без съботен мач на домашна сцена.
Образно казано, отговорът бе повдигане на рамене!
А двубоят срещу ЦСКА е от изключителна важност за „Дунав“ в борбата за осмото място след края на редовния сезон. Никак не е ясно как отборът, даже и да победи аутсайдера „Славия“, ще може да се вдигне след само 24 часа за решителен двубой срещу „армейците“.
„Червените“ играха за последно на 8 февруари, когато загубиха с 1:3 срещу „Хебър“. С много повече време за почивка познайте как най-вероятно ще завърши ключовият им мач срещу „Дунав“.