Русенската театрална публика ще има възможност да види спектакъла с три номинации за престижната награда „Икар“ - „Портретът на Дориан Грей“ на благоевградския театър. Възхитителната история на Оскар Уайлд за младия англичанин, който остава на една и съща възраст, докато неговият портрет остарява, ще бъде пресъздадена от Калин Врачански, Севар Иванов, Александър Хаджиангелов, Гергана Цакова и др. 
Постановката на режисьора Стайко Мурджев е номинирана в три категории за тазгодишните Икари. Севар Иванов /Дориан Грей/ е предложен за приза в категория „Главна мъжка роля“, Александър Хаджиангелов /в ролята на Базил Хоулърд/ - за поддържаща мъжка роля, третата номинация е за композитора Петър Дундаков в категория „Авторска музика“. 
Русенци ще видят спектакъла на 30 март от 19 ч на Голямата сцена на Доходното здание. Билети вече се продават на касата на театъра. Впрочем, в деня на гостуването на благоевградското представление с Калин Врачански/който играе ролята на лорд Хенри Уотън/, вече ще бъде известно колко от неговите номинации са се превърнали в реални награди. Призовете „Икар“ ще бъдат връчени на 27 март, в Деня на българския театър.