Имот на военните, при това не извън града, а в един от оживените русенски квартали, бавно и нумолимо се превръща в бунище. Дворът на поделението, който само една улица дели от учебните корпуси на Русенския университет, вече е станал очевидно удобно място за изхвърляне на какви ли не боклуци. Освен обичайните пластмасови шишета и опаковки, които традиционно българинът обича да хвърля „през оградата“, в двора се виждат станали ненужни домакински аксесоари, дамаджани, мушами, дрипави дрехи и какво ли още не. Впрочем, оградата на двора, която само допреди няколко години плътно ограждаше пространството на военните, вече е разкъсана и там спокойно може да влезе всеки, който пожелае. 
Самите помещения, някога обитавани от войници, са с потрошени стъкла, вътре се виждат увиснали от тавана фазерни плоскости, а през зеещите празнини на вратите и прозорци се виждат растения, избуели като в джунглата на Амазонка. 
В района на едноетажните амортизирани сгради на бившето военно поделение, което през 2013 година стана общинска собственост, се предвиждаше да бъде изграден паркинг. Плановете бяха сградите да се съборят, а теренът да се благоустрои, като бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили. Така жителите на околните блокове щяха да ползват новия паркинг, а пространствата пред самите блокове да се разтоварят. Докато тези планове обаче станат факт, сметището в двора на поделението вероятно ще продължи да се разраства.