33-годишен рецидивист с 14 присъди зад гърба си влиза за 5 месеца в затвора, след като набутал в туристическа раница огромно количество продукти от хипермаркет, но бил разкрит благодарение на наблюдателна служителка. Впоследствие той успял да се измъкне от задържане и се скрил в детска градина, но не след дълго белезниците се озовали на китките му.
Случаят е от 8 юли 2018 година, когато рецидивистът и любимата му отишли в „Пацони“ в кв.“Дружба“. Дамата започнала да „пазарува“ като си харесала крем за напукани пети, мокри кърпички, душ гелове, шампоани, пасти за зъби, тоалетни води, дори котешка храна и безалкохолно. Купищата продукти започнала да нарежда на щанда с ядки. Странното й поведение веднага било забелязано от служителка в хипермаркета. Тя уведомила началничката си, която набързо сигнализирала СОТ-а, тъй като предусещала престъпния развой на нещата. Дошлият охранител застанал до касите в магазина. Междувременно рецидивистът видял продуктите на обща стойност 240 лева, наредени от приятелката му и започнал да ги тъпче в туристическата си раница. Минал през касата без да плати, при което охранителят тръгнал след него. Успял да дръпне ремъка на раницата му и тя паднала от гърба му, но самият крадец избягал. Малко по-късно бил открит в детска градина наблизо и набързо откаран в Първо районно.
На първа инстанция крадецът срещна снизхождението на съда, който изтъкна, че след последния си престой в затвора мъжът е опитал да се промени, създал е семейство и изкарва законни пари. А ако бъде върнат обратно зад решетките ще загуби работата си и няма да може да лекува наркозавимостта си. Затова го осъди на 1 година пробация. Прокуратурата обаче оспори наказанието на втора инстанция, където магистратите отчетоха, че заради многобройните откраднати вещи и използваната комбинативност, той действително заслужава ефективна присъда и окончателно го осъдиха на 5 месеца затвор.