Срещу Левски се водят около 21 дела в момента, но непрекъснато излизат нови, това заяви адвокатът на „Сините” Иво Ивков. Той уточни, че в тази бройка не влизат исковете на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор „А” на „Герена”.

Делата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира. Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и не спазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва да влязат в 21 век, за съжаление 20-ти го пропуснаха“, заяви пред БНТ синът на легендата Кирил Ивков.

Той допълни, че делата са на стойност около 400 000 лева и се отнасят за периоди, в които е управлявало предишното ръководство. Само преди няколко дни Левски спечели дело срещу бившия наставник Делио Роси и неговите помощници и по този начин си спести заплащането на около 345 000 евро.

Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон – тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети – да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро“, допълни юристът.

Днес изпълнителният директор на Левски Павел Колев се очаква да се срещне с треньорския щаб и футболистите. Смята се, че на нея ще ги запознае с финансовото състояние на клуба.