Русе заслужи изключителната чест отново да е домакин за мачове на националните отбори по волейбол. Градът ни вече се отличи като добър организатор на двубоите от груповата фаза на световното първенство за мъже през 2018 година, а малко по-рано даде терен и за двубои на женския държавен тим. 
„Пред такава компетентна и жива публика се играе с лекота и сърце“, заяви тогава селекционерът на жените Иван Петков.
Момичета също настояваха да посрещат и в бъдеще съперничките си на русенска земя.
През тази година ще бъдем домакини на две много сериозни прояви, потвърди УС на федерацията по волейбол. Първо ще са мачовете от финалната четворка на Златната европейска лига при дамите на 17 и 18 юни. Женският национален отбор ще участва в надпреварата с идеята да направи завръщане в световния елит. Първите два тима в крайното класиране на Златната европейска лига ще получат право на игра а заключителния „Чалъндж Къп“, победителят от който ще попълни Световната лига на нациите през 2021 година.
Следващото събитие, на което Русе ще е домакин, е последният мач от европейската квалификация на мъжкия национален отбор. Той ще е в началото на септември. През този сезон волейболистите на България ще участват в пресявки за Евроволей 2021. Гости на русенската публика ще бъдат волейболистите на Австрия или на Израел.
Русенското домакинство вече е обсъдено и съгласувано между кмета Пенчо Милков, вицепрезидента на федерацията по волейбол Любо Ганев и мениджъра на ВК „Дунав“ Валери Андреев.