Десет дни поред охранителите в различни хипермаркети в Русе залавят нагъл крадец с неплатени стоки, но след предаването му на полицията му съставят предупредителни протоколи и го пускат на свобода, след което той пак прави опити да краде. 
32-годишният Мартин К. е наркоман с 15 висящи дела, уточни пред „Утро“ пенсиониран служител от Криминална полиция, който сега работи като охранител в голяма верига хранителни магазини. За да си набави пари за дрога, той крадял скъпо уиски и шоколади, които продавал на половин цени на пазара. Миналата седмица задигнал уиски за 400 лева от хипермаркет в центъра, но е заловен на изхода и е предаден на Първо РПУ. След като бил освободен, още същия ден той отишъл в друг магазин и напъхал под балтона си пет бутилки водка и няколко скъпи мезета, но отново е хванат и предаден на полицията, откъдето пак е освободен. 
Не можем да се оправим с него, хващаме го, предаваме го на полицаите и на следващия ден той пак се връща. Не разбираме защо правораздавателните органи не се заемат с този наглец и не го вкарат в затвора, казва бившият криминалист. 
По думите му всички охранители в хипермаркетите са негови бивши колеги, които знаят за какво да следят клиентите на охранителните камери и никой не може да им се изплъзне от погледа с неплатени стоки. Въпреки това обаче Мартин и още неколцина като него постоянно им създават грижи с отчаяните опити за кражби. Това няма как да стане, всички колеги сме нащрек и още щом ги видим да влизат, започваме да ги следим, уточни охранителят с дълъг стаж в борбата с престъпността.