Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев в Стара планина. Спасители, доброволци, служители на Централен Балкан ги издирват вече четвърти ден.

Спасителната операция продължава и днес. Две кучета с техните водачи с помощници на водачите, четирима или петима спасители, вече са горе в планината.

В планината са и 15 души от 61 Стрямска бригада. Те вдигат дрон за издирването на изчезналите баща и син от Стара Загора, съобщи бТВ.

Вчера спасители доброволци успяха да обходят всички точки, до които биха могли да стигнат двамата изчезнали. С тях няма връзка от сряда следобед. Бяха претърсени улеи и дерета, бяха сондирани преспи, но те не са открити. Претърсен е и районът източно от заслон „Бункера“, където стана инцидент. Един от спасителите е паднал в реката, но животът му е извън опасност. Днес спасителите ще обходят района около река Тунджа. Това е малък периметър, но доста по трудно достъпен и опасен, посочи Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).