Най-очакваното предаване в началото на тази година - новото вечерно шоу на bTV, тръгна с летящ старт и почти 1 милион зрители, обявиха от телевизията.

"Шоуто на Николаос Цитиридис" привлича средно над 30% от цялата ТВ аудитория през януари, а най-коментиран в публичното пространство е водещият Николаос Цитиридис. Комикът и журналист с гръцки корени се превърна в своеобразна медийна сензация, а пийпълметрията на ГАРБ сочи, че bTV е привлякла и нова млада публика към часовия пояс 22,30–23,30 ч. Близо 34% от зрителите на възраст 18-34 г. са гледали вечерното шоу миналия месец.

Горещите събития от страната и света през януари са засилили и интереса към новинарското съдържание. Близо 1 050 000 зрители (38,6% дял) са проследили bTV Новините в 19 часа в месеца, в който се разрази кризата с водата в Перник, задържането на Нено Димов, разследванията за трансграничния превоз на чужд боклук у нас и обвиненията срещу Васил Божков. 

bTV Репортерите също събират 1 милион зрители (35,4% дял) пред екрана през януари с разследването на Марин Николов за горските заменки, на Мария Ванкова за разликата в цените на онкомедикаментите за частните и държавните болници, на Десислава Ризова за проекта Камчия и др.

Зрителите си през януари увеличава и предаването „120 минути“, които достигат средно до почти 800 000, благодарение и на серията от ексклузивни гости. Пред Светослав Иванов застанаха бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, шейх Ал Лийм от Обединените арабски емирства, Питър Сейдж – милионерът, попаднал в затвора и др.

 
 

Най-гледаната телевизионна програма през януари е сериалът по bTV „Завинаги“, показват данните на ГАРБ.