За ситуацията в малките населени места информираха заместник-кметът Енчо Енчев и заместник-кметът Златомира Стефанова, на брифинг. Основният проблем се оказват скъсани електропроводи в много от населените места, в резултат на което ток няма в: Николово от 7 часа тази сутрин, в Ново село от 23 часа снощи, в Тетово от 21 часа снощи, в Средна Кула от 7 часа тази сутрин, в Бъзън няма от 21 часа снощи, а в Ястребово от 23 часа, в Семерджиево също е прекъснато електрозахранването, в Хотанца и Долапите частично частично липсва електричество. Енерго Про работи по отстраняване на проблемите.

Автобусните линии до населените места  в общината с нарушен график са до Мартен и Сандрово. За сега са затворени пътищата от Николово посока Просена и Долно Абланово, както и всички останали от Тетово към Кубрат. Има много закъсали леки автомобили, което затруднява почистването на пътя. ДЗС е почистено и в момента пробиват път към Образцов чифлик. Положението в село Семерджиево е по-сериозно, защото вчера се е повредил тракторът им и очакват помощ от снегорина на село Ястребово.

 Г-жа Стефанова и г-н Енчев разговаряха с кметовете на населените места, които ги информираха, че извършват почистване на вътрешните улици в селата, няма  бедстващи хора, магазините са заредени с продукти. Кметът Пенчо Милков тръгна на обиколка за да се увери на място каква е обстановката.