Искаме да ви предадем вкуса на това как човек живее, работи и се забавлява в Париж днес - затова правим оперетата на Жак Офенбах „Парижки живот“ така, както би я направил авторът, ако живееше в Париж днес. Това каза диригенътт Никълъс МакРобъртс от театър „Монмартр“ по повод най-новата премиера на Русенската опера. Зрителите ще видят на 7 февруари постановката, която е подготвена изцяло от френски постановъчен екип. Адаптацията и постановката е на Капюсин Майар, костюмите /адаптирани за русенските участници/ - на Жюлиет дьо Ромемон, сценографията - на Дориан Фреро,  хореографията на Ерве Сика, а режисьор е Ева Ручинска. 
Някои от френския екип идват днес, други вече работят от около месец с оркестъра и солистите. Самият Офенбах освен композитор е бил и много добър бизнесмен, така че не се съмнявам, че би одобрил нашата постановка, каза МакРобъртс. В оригиналната оперета са внесени феминистични елементи, хип хоп танци и други детайли, които карат творбата да звучи напълно съвременно.
В ролята на Гардефьо публиката ще види за първи път бесарабския българин Владимир Буриянов, който призна, че за първи път самият той пее солистична партия. Сред останалите солисти са Александър Баранов, Владимир Маринов, Иван Пенчев, Теодора Чукурска, Глория Кънева и др.