"Не знам защо се тръгна на тази война между институциите. Конституцията не позволява на президента да сваля доверието си от правителството. По основния закон той трябва да олицетворява единството. 20 часа след това обаче вече седяхме на една маса с него на форум и презентирахме хубавите неща в България. Включително и президентът говореше добри думи за икономиката ни".

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. И добави, че се е поздравил на форума с Радев.

Днес министър Караниколов и президентът Румен Радев бяха на форум в президентството с представители на японския бизнес."Няма как институциите да работят една без друга. Каква беше необходимостта да се създава такова напрежение в медиите? Ако днес правителството не беше отишло на форума, какво ли щяха да си кажат японските инвеститори. И обратното е вярно - ако столът на президента бе останал празен", добави Караниколов.

В Перник ще приключим с водопровода след 27 дни, категоричен бе министърът. И потвърди, че ремонтът на язовир "Студена" е имало водолази.