Разтърсващата постановка на русенския драматичен театър „Хоро“ ще видят ценителите на високото театрално изкуство на 6 февруари. Младият, но вече доказал вкуса си към дълбинните търсения на образи, смисли и послания, столичен режисьор Петър Денчев вади от едноименния художествен текст на Антон Страшимиров вечните стъписващи идеи за злото и човешката жестокост. Денчев вади и най-доброто от русенската театрална трупа, която пресъздава трагиката на събитията отпреди век талантливо, вдъхновено и въздействащо.   
Постановката е вик и предупреждение за днешните хора, които удобствата на е-живеенето изправят на ръба на възможността да забравят човешкото. „Хоро“ по най-драматичния начин разказва какво се случва, когато хората допуснат дори само мисълта за насилието да се настани в умовете и душите им и приемат безнаказаността за норма. 
ДТ „Сава Огнянов“ дава шанс на всички почитатели на Мелпомена, които са пропуснали първите две представления на „Хоро“, да се докоснат до този образец на театрално майсторство на 6 и 24 февруари, а също и на 5 март.