Състезателите от двата клуба по кану-каяк - „Локомотив“ и „Дунав“, както и тези от академичното гребане /“Локомотив“/, нямат право на подслон в Гребната база на езерото в Николово. Това поне личи от обяснение на общината след молба на кану-каякарите от „Локо“ да получат съблекални в сградата, кръстена междувременно преди време от „Спортни имоти“ „хостел“. 
„Водя война за част от тази сграда още от 1995 година. Нейното предназначение бе формулирано ясно - гребна база. Нищо друго! Само че виждате какво става. Вече се уморих. Състезателите ни са като просяци, оставени на улицата“, каза пред „Утро“ президентът на локомотивци Тодор Бонев. 
Клубни деятели и треньори предполагат, че отговорът от общината е следствие на възложена от Пенчо Милков задача на „Спортни имоти“ да се направи проверка и да се разясни ситуацията.   
„Сервирали са му претоплена манджа - че когато ни пуснали веднъж в базата, сме оставили след себе си мизерия и кал след себе си. Истината е, че тогава имаше държавно първенство по триатлон с над 200 участници. В онзи момент нашите гребци нямаха никакъв достъп до сградата“, обясниха от клуба по кану-каяк „Локомотив“.
„Утро“ може да потвърди, че когато разчоплихме темата и случката преди повече от година, отговорът от „Спортни имоти“ беше точно такъв - гребците оставиха пътеките и писоарите в мръсотия. Затова и ги отрязали. 
Треньорът Евгени Недев обясни тогава, че става дума за груба инсинуция. 
„Ще сезираме Министерсвото на младежта и спорта, защото ремонтът на сградата беше направен с пари, отпуснати от държавата. А, видите ли, в спортна база няма място за спортисти, за едни съблекални дори. Как е възможно!“, каза вчера Недев пред „Утро“.  
А президентът на „Локомотив“ Тодор Бонев изпрати тези дни ново писмо до Пенчо Милков. В него той казва, че кметът е подведен от служители в общината или най-малкото не е бил коректно информиран за събития, случили се по време на управлението на предшественика му Пламен Стоилов. 
„Ще искам лична среща с г-н Милков, за да изчистим това недоразумение „, каза Тодор Бонев.