2263 лева и 79 стотинки постъпиха по благотворителната сметка за кампанията „Талант без граници“ на Националното училище по изкуствата за закупуване на нови музикални инструменти. Сумата е изпратена от британския фотограф Мейрион Харис, зет на големия английски диригент сър Невил Маринър. 
Както „Утро“ писа, Мейрион Харис в началото на декември миналата година направи интригуваща фотоизложба в Българския културен институт в Лондон, където подреди свои снимки, направени в софийския Музей на социалистическото изкуство. В тях той показва как соцепохата, изразена в бронзови фигури, символи на един отминал строй, изчезва, затрупана от зимните снегове.
Тази метафора, която впечатлила Харис, предизвика интерес у публиката, посетила изложбата „Снежни привидения“. Идеята за представяне в Българския културен институт в Лондон и за каква кауза да бъдат предназначени средствата от експозицията, дала именитата българска пианистка Мария Принц. Тя разказала за каузата на Националното училище по изкуствата в Русе за подмяна на музикалните инструменти, като припомнила, че самият сър Невил Маринър с удоволствие е работил преди време в града. Откриването на изложбата е било съпътствано от камерен концерт, в който са взели участие Мария Принц, пиано, синът на сър Невил - Андрю Маринър, кларинет, Мариан Божгидаров, кларинет, Мило Харис, баритон. 
Много сме признателни на Мейрион Харис и, разбира се, на Мария Принц, каза директорката на училището Мария Дуканова. Тя съобщи, че Харис имал намерение да представи изложбата и в Българския културен институт в Берлин, като средствата от нея отново ще бъдат преведени на русенското училище за таланти.