Колоната от чакащи тирове на Дунав мост да се редят на булевард „България“, а не по „Тутракан“, каквато всъщност беше и старата организация на движение. Това искат жителите на Мартен и Сандрово, които организираха подписка, чрез която се обявиха срещу наредените по „Тутракан“ тирове. Тя е адресирана до кмета Пенчо Милков, областния управител Галин Григоров и шефа на Областното пътно управление Ростислав Стефанов и бе внесена вчера от кмета на Мартен Димо Тонев. 
Жителите на двете населени места обясняват, че е жизненоважно да се върне старата организация на движение - когато камионите се редяха на бул.“България“, заради зачестили пътно-транспортни произшествия с жертви, пострадали хора и имуществени вреди. 
Колоната от неправилно спрели товарни автомобили ежедневно възпрепятства нормалното преминаване и на линейки, пожарни и други автомобили със специален режим на движение, образуват се километрични задръствания. Това е единствената пътна артерия на град Мартен и село Сандрово, която ги свързва с общинския център Русе. Сериозността на проблема е факт, както и необходимостта от вземане на незабавни мерки и подобряване на организацията на движение, се посочва в жалбата. 
Предстои да се проведе междуведомствена среща, на която да бъде обсъдено предложението на жителите на двете населени места.