Четири акта са наложени на 27-годишен мъж, който бил заловен след полицейска гонка с четири патрулки да кара дрогиран и без книжка нерегистрирано БМВ.
Екшънът станал след 16 часа в събота по бул.“Христо Ботев“. Служители на тол системата установили отдалеч, че приближава кола без „Гражданска отговорност“ и вдигнали палката. Автомобилът обаче профучал покрай тях и се отправил към светофарите до Спешна помощ. Намиращи се в квартал „Дружба“ се отзовали на сигнала за помощ, но нарушителят завил към квартал „Чародейка“. Там го пресрещнали други две полицейски коли и отново изпуснали беглеца, който направил обратен завой, върнал се към светофарите на бул.“Христо Ботев“ и поел към Паметника на русофилите. Минута по късно завил към мотел „Рай“, следван от 4 коли на МВР и се отправил към вилна зона Астарджийка, но не успял да продължи по лошия път там и бил принуден да спре.
Оказало се, че зад волана е 27-годишен шофьор, който никога не е имал книжка. По време на проверката той се държал доста неадекватно и пробата за наркотици установила, че самочувствието му на Батман и Супермен едновременно се дължи на коктейл от канабис, амфетамин и метамфетамин, а справка в данните на КАТ показала, че БМВ-то не е регистрирано.
На младия мъж са съставени 4 акта, а материалите по случая са изпратени в прокуратурата.