Лекоатлетите на „Дунав“ спечелиха два златни и един сребърен медал в първия ден на държавното първенство за мъже и жени, което върви в софийската зала „Асикс Арена“.
Инна Ефтимова разсея всякакви подозрения, че няма да е номер 1 в спринта на 60 метра. Тя завърши първа с резултат от 7,40 секунди. Подгласничките й Виктория Георгиева от „Класа“ и Ива Александрова от „Спортико“ спряха хронометрлите на 7,46 и 7,68. Така Инна завоюва шестата си национална титла в зала. 
Световният шампион за параолимпийци Християн Стоянов развенча съперниците си на 1500 метра. Възпитаникът на клубния президент и треньор Евгени Игнатов пробяга дистанцията за 3:53,70 минути. Голямата уж родна звезда в тази дисциплина - Йоло Николов от „Орхание“ /Ботевград/, даде време от 3:54,17. Двамата направиха много атрактивно бягане, като на няколко пъти сменяха водачеството си. Трифон Илиев от „Шумен“ завърши трети далеч след тях - 4:05, 76.
Станимир Минчев спечели сребърен медал на 400 метра - 49,83 секунди. Той бе изпреварен с милиметри само от лекоатлета на „Академик“ /София/ Алекс Василев - 49,81.
Девойката Йова Петрова участва извън класирането в надпреварата на овчарски скок. С резултата си от 290 сантиметра тя щеше да завоюва сребърно отличие.