120 бюлетини в своя полза събра Ангел Стефанов и с това спечели доверието на колегите си да оглави адвокатурата. Опонентът му на оспорвания балотаж - Светослав Михов, бе подкрепен от 94 адвокати. 3 пък се оказаха пуснатите невалидни бюлетини, съобщи за „Утро“ председателят на изборната комисия адвокат Милена Карачорова.
Стефанов, който има 27 години юридически стаж, участва и на предишните избори и стигна до безпрецедентен казус като събра абсолютно равен брой бюлетини с настоящия председател Людмил Павлов.
Балотажът за председател на колегията доведе до урната 217 адвокати от общо 337 вписани, а избирателната активност бе по-висока в сравнение с първия тур преди седмица, когато вота си дадоха 191 юристи.
Тепърва обаче тече срок за обжалване, който може да отложи встъпването в длъжност на новия председател. Към момента са пуснати 4 жалби от един и същ адвокат още за първия тур, с които се оспорват резултатите за 4 органа на управление, включително и председателския. Те предстои да бъдат окомплектовани и изпратени за разглеждане във Висшия адвокатски съвет. Докато текат споровете, най-вероятно начело на адвокатите ще остане досегашният председател Людмил Павлов, който отказа да се бори за втори управленски мандат.