Двама шофьори се простиха с книжките си за 1 месец и се сдобиха с глоби, след като бяха засечени и документирани как безцеремонно нарушават забраната за движение по ремонтиращите се платна на бул.“Липник“. Нарушителите далеч не се изчерпват с въпросните двама дущи, но те са попаднали в полезрението на контролните органи и ща платят цялата сметка. 
Първият водач е засечен на 17 юли вечерта малко преди 23 часа, когато безцеремонно се пуснал с БМВ-то си от „Олимп“ до „Практикер“ въпреки многобройните знаци и предупреждения, че движението в тази лента е забранено. При спирането му за проверка се оказало, че  не носи нито шофьорската си книжка, нито талона си, има неплатени камара актове и фишове и затова поредната санкция срещу него набъбнала. Нарушителят оспори наказанието си, като на първа инстанция съдът отмени една от трите наложени му санкции на стойност 20 лева. Потвърдено бе, че той заслужава 310 лева санкция и 1 месец без книжка.
Другият нарушител е засечен на 21 август, когато вече ремонтът на бул.“Липник“ обхвана друг участък - от „Олимп“ към Мол Русе. Той също оспори наказанието си от 300 лева и 1 месец без книжка с аргумента, че стореното от него е маловажно и представи пред съда документ, че детето му е било болно и с това може да оправдае нарушението си. Магистратите обаче посочиха, че здравословният проблем е бил 20 дена по-рано и не сметнаха, че има връзка със случая. Наред с това обърнаха внимание, че водачът има актив от 10 фиша и 4 наказателни постановления, което говори, че погазването на пътните правила не е нещо инцидентно за него. Затова потвърдиха и неговата санкция, но двамата шофьори могат да обжалват решенията пред още една инстанция.