Атрактивно изпращане на абитуриент с мощно БМВ стана повод шофьорът му да бъде санкциониран и макар да обжалва наказанието си пред съда, то бе потвърдено.
Навръх празника на българската писменост и култура 24 май шофьорът оставил завършилия ученик в района на Халите и демонстративно изфорсирал бавареца и завъртял задницата му. Това предизвикало мигновената реакция на дежурния униформен, който вдигнал палка с намерението да спре и предупреди младия шофьор да преустанови агресивното си поведение. След сигнала той действително намалил скоростта, но щом стигнал полицая, още по-демонстративно настъпил газта и отпрашил.
Още на следващия ден била извършена справка по номера на автомобила, а шофьорът му отнесъл 2 глоби - за неизпълнение на полицейско разпореждане и за това, че по-късно не предоставил талона си.
Водачът призна, че действително той е шофирал във въпросния ден на абитуриентския бал, но обясни поведението си с факта, че въобще не е разбрал, че полицаят е подал знак за спиране. Оправданията му обаче не бяха приети и съдът потвърди глобите му за общо 210 лева и 3 месеца без книжка. Решението е на първа инстанция.