Нови проблеми притесняват треньорския щаб на „Дунав“ преди волейболното дерби днес в Русе срещу „Нефтохимик“. Данаил Милушев и Красимир Миронов са в неведение дали Владимир Христов ще може да вземе участие в срещата. Той е с контузия в коляното, получена на тренировка преди три дни. 
С подобна, но далеч по-сериозна травма е и либерото Антон Василиев. Последните новини са, че той ще бъде опериран скоро и че няма да играе до края на сезона. На негово място Милушев и Миронов ще пратят юношата Симеон Добрев. 
„Нефтохимик“ е лидер в първенството на Суперлигата. За този тим играят много сериозни волейболисти - националът Николай Николов, Стоян Самунев, Георги Петров, Мирослав Градинаров, Добромир Димитров. Бургазлии са с 30 точки, на 2 пред преследвача си „Хебър“ /Пазарджик/.
Дунавци са седми с 15 точки. Толкова има и тимът на ЦСКА, който е на осма позиция. Между русенци, „червените“ и „Пирин“ /Разлог/ /14 точки/ се очертава да е основната битка за място в Топ 8, което дава право на участие в плейофи.   
Както беше през есента, домакинският мач на „Дунав“ от 17 часа днес ще се играе при свободен вход.