Русенската постановка „Пинокио“ на Кукления театър води убедително в зрителския вот за наградите „Икар“, който тече на електронната страница на Съюза на артистите. На сайта https://uba.bg/ikar-poll-2020/ всеки може да гласува до 23.59 ч на 26 март и да посочи своя фаворит в категориите „Драматичен спектакъл“ и „Куклен спектакъл“. 
„Пинокио“ засега води повече от убедително - за него вчера бяха гласували 43.25% от участващите в артистичния вот. На второ място остава конкурентът на „Пинокио“ за „Икар“ от Театър 199 - „Малката кибритопродавачка“, която печели 21.01 процента от гласовете. Трети е другият конкурент - спектакълът „Златната гъска“ на Бургаския куклен театър, която до вчера беше привлякла едва 14 на сто от гласовете. 
Зрителският вот със сигурност има значение при определяне на носителя на приза, каза вчера за „Утро“ директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова. През март четиримата дебютанти - Светлина Станчева, Ивета Маринова, Димитър Пишев, Мартин Пашов и Мартин Маринов ще изиграят отново в София своята впечатляваща версия на приказката на Карло Колоди, този път пред комисията, определяща тазгодишните носители на „Икар“. Самата церемония ще се състои на 27 март. 
Към двете номинации на „Пинокио“ се добавя и още един русенски акцент. В категорията „Критически текст“ за приза е предложено изследването на Йордан Георгиев „Геният и неговото време“ за големия български режисьор Слави Шкаров, изявил и разгърнал таланта си най-вече в русенския театър.