Прекрасният спектакъл на русенския Куклен театър „Пинокио“ има две номинации за престижните театрални награди „Икар“. Това съобщи вчера развълнувана директорката на театъра Теменуга Хараланова. Невероятната работа на екипа от младите талантливи актьори Ивета Маринова, Светлина Станчева, Димитър Пишев и Мартин Пашов в режисьорската постановка на Тодор Вълов е предложена за наградата като куклен спектакъл и отделно за приза за сценография на Наталия Гочева. Нашият Куклен театър за първи път влиза в класациите за наградите „Икар“, малко е да кажем, че сме щастливи, каза Хараланова. Не очаквахме, казаха не по-малко развълнуваните млади актьори. И признаха, че е чудесно да получат такова признание за дебютното си представяне на професионалната сцена. 
Наградите на Съюза на артистите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония на 27 март. 
Преди това обаче на четиримата таланти им предстои нова среща с русенската детска публика. Тази вечер от 18 ч в салона на Кукления театър те ще представят новата премиера - „Вълкът и седемте козлета“ по приказката на Братя  Грим в режисьорската версия на Мая и Митко Димитрови. Димитър Пишев играе ролята на Вълка, Ивета Маринова - на Майката Коза, Све Станчева е Най-малкото козле, а Мартин Пашов - Най-голямото козле и Къщата. 
Освен че със спектакъла искаме да отправим вечно актуалното и важно послание към децата да бъдат внимателни и да не са твърде доверчиви с непознати, за нас предизвикателството с тази пиеса е голямо, каза Димитър Пишев. Оказа се, че четиримата още като студенти второкурсници в НАТФИЗ са работили по тази приказка, като тогава са подготвяли дипломен спектакъл, разигравайки познатия сюжет през три различни прочита. Сега заедно с режисьорите Мая и Митко Димитрови го направихме по четвърти начин, който е по-класически и изключително увлекателен и интересен, предназначен най-вече за най-малката публика. Веднага след премиерата тази вечер децата ще видят „Вълкът и седемте козлета“ още тази неделя от 11 и от 12 часа.