С представление на актрисата Нона Йотова, която е и депутатка в Народното събрание, започва на 4 февруари шестото издание на артсалона „Любов и вино“. Спектакълът, в който Йотова си партнира с Деан Ангелов, е със заглавие „Влюбена, сгодена, изчезнала“ и ще се играе на Голямата сцена в Доходното здание. 
Още четири театрални заглавия включва афишът на салона. На 13 февруари русенският театър ще представи „Любов с гръмотевици“, на 19-и Койна Русева и Асен Блатечки заедно с техни колеги ще покажат „Умопомрачение“, а на 20-и предстои русенци да видят една от знаменитите пиеси на 20 век - „Котка върху горещ ламаринен покрив“ с Йоана Буковска-Давидова и Янина Кашева. 
Две са изложбите, които предстои русенци да видят в рамките на артсалона. Едната ще представи житието-битието на Кукления театър, който през 2020 година навършва достолепните 60 - експозицията ще бъде открита на 5 февруари в 18 ч във фоайето на Доходното здание. На 17 февруари пак там от същия час ще бъдат наградени отличените творби в конкурса „Любов и вино“ на Дружеството на художниците. 
Три са концертите, които се очаква да заредят русенци с пламенни емоции през месеца на двамата светии - католическия Валентин и православния Трифон, по-известен с артистичния псевдоним Зарезан. На 12 февруари Михаил Белчев, Нели Рангелова, Асен Масларски, Милица Божинова и Кристина Белчева ще пеят в Голямата зала под мотото „Не остарявай, любов“. На 14-и солисти на операта ще поднесат своя концерт под наслов „Любовни писма“ и в зала „Европа“ ще бъдат прочетени и истински любовни писма на велики композитори. Третият концерт е финален за артсалона - изявата на Биг бенд Русе ще бъде на 25 февруари в Голямата зала на Доходното, в него ще участват също Ива Йорданова и Нора Чернева. 
Една лирична стихосбирка ще бъде представена по време на салона - на 13 февруари от 18 ч в зала „Европа“ Мария Иванова-Богомила /бившата пиарка на бившата кметска управа/ ще сподели с публика своята първа стихосбирка „Слънцето в мен“, която в момента е под печат в столичното издателство „Софтпрес“. 
В афиша правят впечатление и две срещи, които вероятно ще приковат интереса на русенци. На 9 февруари от 17 ч водещият на предаването „Библиотеката „ в БНТ Николай Колев ще разказва за „Пировете през вековете“, а на 10 февруари от 18 ч водещият на „Култура бг“ в БНТ Димитър Стоянович ще сподели свои интересни находки, свързани с „Любовта на великите личности“. И двете срещи ще се проведат в малката зала на Доходното здание.