Всички автомобили вече ще се движат с 50 км/час по пътя за Мартен след Дунав мост, а не с 80 километра. Решението е взето на вчерашното заседание на Комисията по организация и безопасност на движението, съобщи директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов. Ограничението е реакция на кошмарната катастрофа във вторник вечерта с две убити деца в този участък. Нужните знаци вече са поставени и патрули на КАТ следят за спазването на новата максимална скорост.
Ограничението ще важи до табелата за край на Русе, посочиха от Пътна полиция. 
На заседанието е направено предложение за изграждане на общински паркинг между входа от София и Дунав мост, където да бъдат отклонявани тировете, които в момента стоят на бул.“Тутракан“. Засега идеята е такъв паркинг да бъде обособен в района на Втора противопожарна служба по бул.“България“. 
Вече са направени постъпки пред областната дирекция на МВР за предоставяне на информация за наличните тир паркинги със собственици и брой паркоместа. Предвижда се те да се свържат в обща информационна система, тежките камиони да се отклоняват там и да се пропускат контролирано към Дунав мост. Системата ще бъде сходна като тази на банките и данъчните - всеки си запазва ред с теглене на номерче от електронен терминал и тръгва, когато му дойде редът. За обсъждане на идеята при областния управител Галин Григоров е организирана среща с всички заинтересовани по проблема с опашките на граничния пункт институции на 5 февруари.