Тировете не спазват забранителните знаци за спиране и отново правят тапи между двата пункта на Дунав мост под жп надлеза, сигнализира русенецът Димитър Стойков, който всеки ден минава по два пъти оттам. Най-пресният пример за хаос в района е в сряда в късния следобед, когато пред него се движела линейка, но била блокирана  заради образувалото се задръстване преди кръговото срещу изхода на граничния пункт и се наложило шофьорът да пусне сирената и светлините, за да му направят път. 
Това се повтаря всеки ден. След като сигнализирах преди 2 години за тези тапи под жп надлеза, полицията взе мерки и ежедневно в участъка дежуреше полицейски патрул, който не позволяваше на камионите да спират. Сега отново е пълна анархия и минаването на автомобили от 16.30 до 19 часа е невъзможно. Трябва ли някой да умре, за да се вземат мерки срещу недисциплинираните шофьори, пита Димитър Стойков.
Неговото предложение за подобряване на движението в района на Сръбчето е преди отбивката за КТМ да се постави указателна табела на български, румънски и английски език къде е разрешен обратният завой - преди отбивката за Мартен. Така тираджиите няма да търсят възможност да се промушат на другото платно, за да се наредят на опашката за преминаване на границата.
Тази табела не струва милиони и може да се произведе за два дни. За толкова време китайците направиха болница в Ухан, заяви Стойков.