Два екипа на Професионалната гимназия по икономика и управление са единствените от Русе, които са класирани да продължат участие в международното състезание „Социални иновации“. Това става ясно от сайта на „Джуниър Ачийвмънт“, където бе публикуван списъкът на 18-те най-добре представили се отбори от всичките 117 екипа от 43 училища в цялата страна. 
Висока оценка са получили разработките на екип couple4future на Алекс Георгиев и Пламена Димитрова от 11 Б клас, и отбор SALVATION на Александрина Енчева, Али Махмудов, Ивелин Василев и Люба Михнева. Прави впечатление солидното участие на мъжкото представителство на Икономическата гимназия, което я откроява сред останалите класирани, където преобладват изключително момичешки имена и фамилии. 
Организаторите на състезанието поздравяват класираните за следващия кръг на състезанието, което трябва да изведе трите най-добри отбора на финала. Специални поздравления се отправят към ръководителите на екипите - за Русе това са старши учителите в гимназията Блажена Абаджиева и Румяна Ценева.