С условна присъда бе наказан на първа инстанция 60-годишният турски шофьор Харун Б., който бе признат за виновен, че заради безразсъдното си изпреварване на 19 юли 2014 година е станал причина за смъртта на известния рокер Ивайло Андреев. Самият тираджия и защитата му бяха категорични, че дори да има виновен шофьор за нещастния случай, то това не е Харун, а някой друг водач и настояха за пълното му оневиняване. Това е сигурен знак, че ще обжалват присъдата докрай.
Тежкият инцидент стана след Бяла, когато колона от петима мотористи карали един след друг за събор в Полски Тръмбеш. На ляв завой срещу рокерите се изпречили два тира в момент на изпреварване. Участъкът, в който изпреварването било разрешено, всъщност бил съвсем къс и далеч неподходящ за предприемане на подобна самонадеяна маневра, особено от страна на товарни автомобили. Първите двама мотористи успели някак да се разминат успешно с камионите, последните двама - също. Третият обаче - Ивайло, нямал този шанс и макар да нямал допир с тира, камионът не му оставил достатъчно място, за да успее да го заобиколи. Заради това паднал и се ударил фатално. Въпреки тежкия инцидент тираджията дори не спрял, за да види какви са последствията и това му докара и обвинение в бягство от местопроизшествието. По-късно той бе преследван и заловен край Русе, но дълго време остана без официални обвинения и беше под въпрос дали ще бъде подведен под отговорност.
В крайна сметка 5 години и половина след трагичния случай Харун бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. По отделно дело двама наследници на покойния рокер, който държеше емблематичното ателие за сувенири и тениски с избрани щампи „Project“, търсят по 150 000 лева обезщетение за загубата му.