Звездата от „Дяволът носи Прада“ Ан Хатауей отбелязва огромната промяна в начина, по който филмовата индустрия постъпва в последно време като включва повече жени в главни роли, а също и като режисьори и сценаристи. Но тя смята, че е необходимо време, за да се асимилират тези промени.

На въпрос на списание „Варайъти“ дали смята, че има достатъчно жени с ключови роли в Холивуд, Хатауей: „Не мислите ли, че вече трябва да спрат тези разговори? Хората са поели по този път, вече го правят. Случва се. Мисля, че естеството на въпроса е, че има време, което е нужно между взетото решение за промяна, и това тя да стане част от света. Мисля, че ключът е да не се изгубите по пътя към това, да не изпадате в паника. Случва се. И да, не се случва достатъчно бързо. Нещата вървят добре. Могат да се подобрят. Нека да продължим. Нека не изпадаме в паника и нека продължаваме да говорим за това.”
Преди време Ан призна, че „никога не е мислила“, че актьорската й кариера ще „върви толкова добре“ и се чувства „наистина късметлийка“ за това докъде е стигнал пътят й.