В ТЕЦ-Русе не се горят боклуци. Това показва видео, публикувано от разследващия сайт „Биволъ“, който първи повдигна завесата пред вноса на италиански битови отпадъци в България. Информацията от такъв източник вероятно ще намали страховете на много русенци, които не вярват на институциите и са убедени, че най-вече заради италианските боклуци въздухът в Русе е мръсен.
Заснетите с дрон кадри показват, че в ТЕЦ-Русе няма следи от боклук. Виждат се само складирани бали слама, в което обаче няма нищо нередно. Разрешително за изгаряне на биомаса в размер до 20% от използваното гориво, „Топлофикация Русе“ има от няколко години и това не е никаква тайна. Бали с отпадъци обаче не се виждат.
„Биволъ“ е проверил и случая със складираните бали пластмасови отпадъци на „Екониверс“ до Дунав мост, за които „Утро“ първи писа. Посочва се, че той е за рециклиране и се преработва на гранули. 
Липсват данни за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-Русе, заключават разследващите журналисти. Според тях отпадъци се изгарят в ТЕЦ-Бобов дол и други централи, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки.