Настояване за бърз преглед, тъй като му било лошо, и недоволство от наложилото се чакане станали повод младеж да посегне на дежурната медицинска сестра в Спешното отделение. Нападението станало към 6 часа сутринта на 16 май 2015 година, след като предната вечер младият мъж се бил отдал на алкохолен разгул, пил ракия, бира и уиски на различни места. След стабилната почерпка се прибрал вкъщи да поспи, но му прилошало и тръгнал със сестра си да търси помощ в болницата.
При пристигане пред Спешното отделение черпилият се обилно допреди няколко часа крайно се възмутил от обясненията на сестрата, че екипът се грижи приоритетно за пациентите, чийто преглед е действително неотложен. А за разлика от тях той изглеждал адекватно, не бил във видимо тежко и притеснително състояние и затова било преценено, че може да изчака малко, докато му дойде редът. Вместо кротко да седне на пейката обаче, младежът тръгнал с рогата напред - оказал съпротива на сестрата, попречил й да затвори вратата към кабинета, като я подпрял с крак и нахлул заедно с нея в коридора към Спешното отделение. След това започнал да я блъска и дърпа, стиснал я силно за ръката и тръгнал да я бие. Сестрата започнала да вие от болка и да вика за помощ. На място веднага се отзовали нейни колеги от медицинския персонал, намесил се и мъж, чийто син бил на преглед в кабинета и с общи усилия изблъскали нападателя навън. След това той бързо се изпарил от болницата, но екипът подал сигнал в полицията, предоставил записи от камерите за видеонаблюдение и униформените стигнали до агресивния младеж. 
За арогантното си и безпардонно поведение към медицинско лице и нанесените безпричинно удари, младежът стигна до съд 4 години и половина след случая, където дълбоко се разкая.
„Не може да бъде пренебрегнато обстоятелството, че той много добре е осъзнавал, че в пияно състояние става агресивен и избухлив, но въпреки това вечерта на 15 май и през цялата нощ на 16 май 2015 г. е употребил огромни количества алкохол до степен да се почувства зле физически и да търси медицинска помощ, т.е. налице е физическо състояние, което сам си е причинил, и то с ясното съзнание, че след употреба на алкохол настъпват сериозни негативни личностови промени“, посочи в мотивите си състав на Районния съд и прецени, че справедливото наказание за нападателя е 2000 лева глоба. Санкцията не е обжалвана и вече е влязла в сила.