Петима ученици се сдобиха с окончателни присъди, след като решили да се изкарат по-големи мъже от група студенти, а накрая ступали и ограбили единия от тях.
Случаят е от 3 февруари 2019 година, когато само един от петимата тийнейджъри имал навършено пълнолетие. Около полунощ те вървели по главната улица и по някое време се разминали с тримата студенти. Неволно обаче двама младежи от двете компании се блъснали в рамената. Затова по-малките започнали да недоволстват и буйстват, стигнало се до пререкания, но студентите си продължили по пътя. Учениците обаче не искали да остават ситуацията недоизяснена и решили да им отмъстят. Настигнали батковците и започнали да ги блъскат и ритат, при което двама от студентите се разтичали и оставили сам своя колега. 21-годишният, родом от Свиленград, отнесъл най-сериозни удари, а накрая дори бил и ограбен - отмъкнали му 100 лева.
След близо година петимата ученици, трима от които вече пълнолетни, а останалите на 16 и 17 години, направиха пълни самопризнания за грабежа и нападението. Двамата от тях, които са вече осъждани, получиха по-сериозни наказания - единият - 1 година условно, а другият - 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Останалите трима се разминаха с половин година пробация. Присъдите бяха одобрени от съда и вече са в сила.