С мощни скандирания за оставки десетки протестиращи се събраха пред сградата на Министерство на регионалното развитие в София.

“Министерство на Разграбването, Разрухата и Безхаберието”, гласи плакат, който носят протестиращите, а други издигат такъв, на който пише: “Заради въздуха! Заради водата! Заради храната! Заради децата! Оставка!”.

“Искаме оставката на престъпното, некадърно и корумпирано правителство”, заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Протестираме срещу политиката на правителството с идеята, която имат да създадат т.нар. воден холдинг. Ние имаме опасенията, че нещата няма да се случат в едно близко бъдеще по начина, по който е замислен като идея, в смисъл такъв решаване на проблемите на хората по места и укрепване на ВиК дружествата там, където е най-належащо и най-неотложно“, заяви от своя страна Марин Филипов, който също е на протеста. Той заяви, че искат да не се създава такъв холдинг.

„Оставката на това престъпно правителство и съд за състава му“, с тази единствена цел каза, че е днес на протеста Ангел Тодоров.

Около 13 часа протестиращите се опитаха и да нахлуят в сградата на регионалното министерство, което предизвика леко напрежение, но сблъсъци няма. На протеста има представители на реда.