Мъжете на „Юнак“ /Русе/ спечелиха три титли на държавното първенство по свободна борба в София.
Най-интересният финал вчера беше в категория до 57 килограма, в която Георги Вангелов излезе в схватка за златото срещу дългогодишния национал Владимир Дубов от „Славия“. Тази борба беше и най-очакваното зрелище в зала „Христо Ботев“.
Спор обаче нямаше. Никакъв! Вангелов подхвана съперника си от първата минута и го унизи с технически туш - 11:0!
Крум Чучуров бе финалист в категория до 65 килограма. Той трябваше да се бори с Иван Бадавров от НСА. Вирусно заболяване обаче остави Крум извън тепиха и така състезателят на „Юнак“ остана със сребърен медал.
Борбата за златото на 74 килограма беше русенски - Мирослав Киров срещу Али-Паша Умарпашаев. И Умарпашаев също пропусна схватката заради грип.
Третата титла за „Юнак“ бе спечелена от Ахмед Батаев, който надви без особени проблеми Георги Димитров от Националната спортна академия. Тази борба беше в категория до 97 килограма.
Новият борец в „Юнак“ - чеченецът Ислам Адизов, се добра до финална среща с Георги Иванов от „Димитровград“. Схватката за Адизов въобще не се получи - той бе победен леко, не показа характер и разочарова зрителите в залата. Изглежда, че има да наваксва в подготовката. 
Сред зрителите вчера беше трикратната европейска шампионка и Спортист на годината 2019 в анкетата на „Утро“ и община Русе Биляна Дудова.