Малък самолет от предвидения за разходки ултралек клас претърпя инцидент на летището в Бъзън, завършил за радост без жертви.
Излетялата час по-рано от Габрово машина с двама души на борда се приземявала и по думите на очевидци почти е докоснала пистата, когато е била подхваната от страничен вятър и запратена в близките дървета. Пилоти на подобни самолети твърдят, че инцидентът е можело да бъде избегнат при адекватна реакция на колегата им в кабината. Официалните заключения ще бъдат направени от специализираната комисия към транспортното министерство, която вече разследва инцидента.
Вятърът отнесе самолета встрани и той се удари в дърветата. Общо взето просто... Времето е подходящо за летене, ако можеш да се справиш с този вятър, но ориентацията на пистата е доста неблагоприятна. Самолетът, когато опре, почти опре на земята и вятърът продължава да духа отстрани, той почва да отнася самолета настрани. Ако ти не отреагираш правилно, той тръгва настрани, разказа Мирослав Хинов, който е кацал непосредствено след разбития самолет. Двата самолета са летели заедно от Габрово, екипажите се познават добре, а по думите на Хинов катастрофиралият пилот има около 150 летателни часа. 
Пострадалите мъже са настанени в Неврохирургията в болница „Канев“ без опасност за живота. По-младият от тях, на 41 години, е със счупена ръка, а 52-годишният му спътник е с травма на главата и сътресение на мозъка.
По думите на собственика на частното летище Делян Диков, пилотът не е уведомил за кацането си.
До момента не е имало други инциденти. Местните хора разказват, че тези самолети се ползвали масово за туризъм и разходки над Поломието в района на Ивановските скални църкви и Средновековен град Червен.