„Фолксваген Голф“ и „Ситроен Ксантия“ се удариха челно вчера около 13.30 часа малко след завоя на пробива при „Кауфланд“. По първоначални данни е пострадал само пътник, който се е возил до възрастния водач на ситроена. Той е с наранявания на крака и веднага е откаран за преглед и лечение в болницата. Според водача на голфа вина за катастрофата има излята на пътното платно течност до бл.“Драва“, който е на метри от мястото на удара.
„Минах през мокрия участък, продължих в посока „Кауфланд“ и както си карах, колата ми стана неуправляема - завивам надясно, а тя тръгна наляво. Направо не мога да си го обясня. И така се блъснахме“, разказа пред „Утро“ 27-годишният водач, който е пътувал сам. Той бе категоричен, че не е бил в нарушение - пробата му за алкохол е отрицателна, шофирал е с не повече от 40 км/ч и е с изрядни документи.
Друг мъж пък разказа, че младият шофьор е бил на косъм да блъсне първо него, но успял да кривне и да избегне удар. Насъбралите се хора пък цъкаха с език, че иначе новият пътен възел е направен с много компромиси и качеството му само по себе си е предпоставка за пътни инциденти. Отделно и шофьорите имали вина, тъй като често дрифтили.
Какви са причините за челния удар, тепърва предстои да изяснят работещите по случая полицаи. Мястото на инцидента бе отцепено в следобедните часове, което принуди свикналите да го ползват шофьори да използват заобиколни маршрути.