Антон Стаменов, Христо Костов, Георги Манчев и Иван Чолев са новите попълнения във волейболния отбор на „Дунав“. Късно снощи те бяха част от отбора при гостуването му на „Добруджа“. По повод направената буквално в последния момент зимна селекция „Утро“ разговаря с мениджъра на клуба Валери Андреев.

- Г-н Андреев, прави впечатление, че Манчев и Чолев не са играли през последните 2 години. Не предприехте ли риск с тяхното привличане?
- Вероятно остава впечатление, че тези състезатели са приключили с волейбола. Не съм съгласен. Вярно е, че не са играли през последните два сезона, но имат качества да влязат във форма и да помогнат. Георги Манчев е роден през 1990 година и има всичко, за да играе на добро ниво. Иван Чолев е роден през 1996 година. Той е отличен разпределител. През лятото бе на проби в „Хебър“ и остави добри впечатления. Говорих тогава със старши треньора на пазарджиклии Атанас Петров, който ми каза, че ако не разполагал с чужденци като канадеца Гънтър, веднага щял да вземе Чолев в своя отбор. Гледах играта на Иван в наскоро приключил благотворителен турнир, където бе най-добрият.
- Антон Стаменов?
- Той игра за „Дунав“ във време, когато отборът не бе член на Суперлигата. Решихме да покажем едно уважение към него, като му дадем възможност да играе и елитен волейбол. Заслужава го, а и мисля, че може да помогне.
- Христо Костов?
- Христо е наше момче. Защо да не му се даде шанс!
- Какво да очакваме от пролетния сезон?
- Няма да бъде лесно. Жалко е, че през есента загубихме два почти спечелени мача. Ще е трудно, но все ми си струва, че отборът има класата да се пребори за място в Топ 8.