Идейни проекти за това как трябва да изглеждат входните точки към Русе от всички пътни артерии ще набират кметът Пенчо Милков и екипът му. Това съобщи вчера зам.-кметът Златомира Стефанова по време на заседанието на Съвета по туризъм, който обсъди работата по програма „Туризъм 2019“ и разгледа плана за 2020 година. 
За набиране на предложенията ще бъде обявен конкурс. Идеята е да направят входовете на града по-приветливи за туристите, които да виждат, че влизат в един красив и интересен за посещаване град, като същевременно получат полезна за тях информация.
Програмата „Туризъм 2020“ включва добре познати и нови събития като кулинарен фестивал „На върха на ножа“, конкурс „Като шеф готвачите“, Дунавска кулинарна купа, Празник на дунавската риба. Предвижда се провеждането на Международен Биг бенд парад, Национална джаз среща, Римски пазар на Сексагинта приста, Ден на река Дунав и др.
Общият бюджет на програмата е 182 380 лв., 67 хил. лева са предвидени за реклама на община Русе на туристически борси и изложения.