Няколкото румънски гости, заели места във ВИП-ложата на Градския стадион по време на мача „Дунав“-“Прогресул“, останаха „очаровани“ от състоянието на най-голямото спортно съоръжение в Русе.
„Румънците коментират гледката с потрошените трибуни, камарата с листа върху последните редове на трибуните вляво и вдясно, както и мръсните скамейки“, преведе разговора им русенец с добри познания върху езика на северните ни съседи.
А то си е за одумване. Стадионът изглежда много зле - като се почне още с централната алея на влизане. Винилите, поставени някога, за да прикрият стърчащата арматура на забравените вече и от бога бъдещи подземни гаражи, са разкъсани и се ветреят като Самарското знаме. Поне да бяха сложили нови или да махнат сегашните раздрани „чаршафи“!
ВИП-зоната също изглеждаше „омайно“. Прозорците бяха толкова мръсни и лекьосани, все едно гледаш през мъгла. Как не се намери човек от „Спортни имоти“ да се сети да им тегли по един парцал!
Прави са румънците - положението не е „буна“ /добре/!
А скоро в тази ВИП-зона ще седнат високопоставени представители и на други отбори. И пред тях ли ще се червим, че няма кой да измие няколко стъкла!