Русенска търговско-индустриална камара /РТИК/ призова местния бизнес и обществеността да предложи своите номинации за престижния конкурс „Инвеститор на годината“, който Българската агенция за инвестиции провежда за 14 път.
По традиция чрез конкурса се популяризира приносът на инвеститорите в българската икономика. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа на България за интелигентен и устойчив икономически растеж.
Ще бъдат раздадени 5 награди статуетки „Златен бик“ в категориите „Инвеститор на 2019 г.“, „Инвестиция на зелено на годината“, „Инвестиция в разширяване на бизнес“, „Инвестиция в иновативен бизнес“ и „Инвестиция в човешки капитал“.
Почетни награди - кристални плакети на БАИ, ще бъдат връчени за „Успешен стартъп“, „Община в България с най-много инвестиции“ и „Значима социална инвестиция“.
Номинациите трябва да се направят онлайн до 31 януари 2020 г. на адрес investbg.government.bg/investor/.
В предишни години награди от конкурса „Инвеститор на годината“ печелиха „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Монтюпе“ и „Балканцинк“.