Подписка, в която са се включили над 650 жители на Николово, ще бъде внесена в деловодството на общината, а основното искане е да се върне старото разписание на автобуса от и до Русе. Хората не са доволни от направените промени в графика на линията Николово-Просена-Долно Абланово, който им създава сериозни затруднения.
Новото разписание е в сила от 22 декември, като са премахнати голяма част от часовете за пътуване, които са били удобни за николовчани. Учениците не могат да посещават учебните занятия, а работещите да стигнат до фирмите навреме. Друг проблем са закъсненията на автобусите на фирма „Шанс-99“, които понякога са над 40 минути.
В тази връзка на сесията днес най-младият общински съветник от групата на ВМРО Траян Тотев иска да разбере от кмета Пенчо Милков дали ще се върне старото разписание, което е удобно за жителите на Николово и с което са свикнали. Съветникът настоява да се изясни има ли сключен договор с фирма „Шанс-99“ и какви са договореностите по отношение на промяната на разписанието. По този начин от ВМРО ще се опитат да помогнат на инициаторите на подписката да се разреши сериозният проблем.