Емблематичната лятна градина на хотел „Дунав Плаза“, където много русенци са празнували сватби, кръщенета и юбилеи, отива в историята. Работници вчера разчистваха терена и нарязаните огромни дървета, някога част от интериора на заведението. На негово място ще бъде изградена нова хотелска част и подход към подземен паркинг, който ще бъде на разположение на гостите на „Дунав Плаза“.
Главният архитект на Русе Живка Бучуковска съобщи за „Утро“, че за тази зона от централната част на града има одобрен Подробен устройствен план още от 2008 година, когато на мястото на сладкарницата на „Дунав“ бе построена жилищна сграда. Инвеститорът има съгласуван проект с Националния институт за недвижимо културно наследство. По тази причина статуята в шадравана на градинката вече е преместена пред Художествената галерия. Инвестицията е доста сериозна, тъй като предстои и прокарването на подземни кабели и ВиК. На мястото на отсечените дървета ще се засадят нови, за което фирмата ще изготви проект за озеленяване, който да бъде разгледан от общината.
Както „Утро“ писа, през есента на миналата година в „Дунав Плаза“ влезе нов собственик и 50% от акциите на дружеството вече се държат от „Феста Холдинг“ на банкерката Петя Славова. След промяната на дяловото участи, през ноември беше извършено и увеличение на капитала с 2 млн. лева - финансова инжекция, която вероятно дава възможност за настоящата сериозна инвестиция.