78-годишна пенсионерка е поредната жертва на доказалия се с рекордните за 41-годишната си възраст 31 присъди Емил М. Рецидивистът се присламчил към възрастната жена и влeзли заедно в блока на ул.“Тулча“, в който живеела. Качил се с нея и в асансьора с лъжата, че отива при приятелка, а щом останали насаме, й извил ръката, грабнал чантата й с 60 лева в брой и лични вещи и избягал.
Нападението е извършено на 11 декември по обед, а от 16 декември Емил е в ареста. Три седмици по-късно той помоли за свобода, като сам написа жалба с искането да бъде пуснат. Адвокатът му изтъкна, че самият той се свързал с органите на реда и върнал откраднатата чанта с ясното съзнание, че рискува да бъде заловен, както и станало.
Пред съда Емил изтъкна, че винаги е бил откриван от полицията и не се е укривал, а за влизането му в правия път говорел фактът, че през изминалата година имал натрупан 11 месеца трудов стаж, затова иска да бъде освободен. Съдът обаче прецени, че справедливо е вкаран в ареста, където да чака 32-ра присъда, като му пожела повече време на свобода за в бъдеще, за да продължи трудовата си биография и не се смили над него, като потвърди и забраната от 1 месец да обжалва мярката си.
В ареста остава и 2 пъти осъжданата за грабеж и кражба 22-годишна Виктория В., която бе задържана за постоянно на 15 януари. Три дена по-рано тя тръгнала да проси някой лев от възрастен мъж, който стоял в паркирана пред хипермаркет за техника кола. Докато му се жалвала обаче фиксирала оставен в автомобила телефон и моментално го грабнала, след което отпрашила.