Приходите и разходите на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ ще бъдат публикувани до две седмици на сайта на община Русе. Това съобщи зам.-кметът Енчо Енчев по време на вчерашната среща за обсъждане на идеи за културния живот в Русе и посочи, че така ще бъде осигурена прозрачност за работата на един от основните фактори в културния живот на общината.
Самата фондация работи без избран Контролен съвет, какъвто задължително трябва да има, заяви председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев. Това също ще бъде направено спешно, за да се спазят всички изисквания на закона.
По предложение на директора на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков занапред ще се провеждат и редовни срещи на ръководителите на културните институти в града, на които да се съгласува календарът за предстоящите събития. Не е тайна, че изложбите, концертите, театралните представления и литературният живот делят една и съща публика и когато в един ден се струпат две и повече събития, каквито често се случва в момента, това е в ущърб на всички - и на творците, и на почитателите им.